За добро или за лошо лидерите и културата на екипа и цялата организация са неразривно свързани. Защо? Защото по думите на Рам Чаран „културата на всяка организация е колективното поведение на нейните лидери“. Брандовете се създават от хората в екипа и организацията, но преди това е брандът на лидерите Лидерите, хората на управленски позиции, формират културата. Формират я с действията, но и с бездействията си. С това какво казват и какво премълчават. С модела, който задават.

Резултатите зависят от културата и лидерите искат ефективна култура. Но екипите и организациите нямат тази култура, която декларират, че искат. Имат тази, която преднамерено градят и санкционират. Факт. За желаната и ефективна за екипа ви култура са необходими обмислени, целенасочени и последователни действия на лидера.

На мениджърите се плаща не за това, които те самите знаят и могат да постигнат, а за резултатите, които постигат с и чрез екипите си. Погрижете се за културата на екипа си той ще се погрижи за резултатите. Направете културата на екипа си реално конкурентно предимство.

Акценти в програмата

 

✔ Какво е културата и как действа като операционна система на екипа

✔ Имате ли културата, която е необходима на Вашата екип и доколко е в синхрон с тази на организацията

✔ Как се формира, променя и заздравява културата

✔ Ролята на лидера за формиране на културата на екипа

✔ Историите, предаващи и заздравяващи културата

✔ Комуникация на културата и коучинг на екипа

За първи път в България ще бъде представена методиката и опитът на Partners In Leadership – главният световен доставчик на консултантски и тренинг услуги за формиране на култура на отговорност към резултатите. Основана преди близо 30 години и представена в 105 държави, Partners In Leadership е помогнала на хиляди компании и милиони хора да постигнат изключителни резултати, довели до повишение на стойността на компаниите с милиарди долари, запазени стотици хиляди работни места и спечелени високи отличия, вкл. най-добрите места за работа в света.

Акценти в презентацията

Фундаментите на културата на отговорност към резултатите

Позитивният принцип на отчетност (крайната отговорност) и поведенията

Методът за изграждане на култура на отговорност

Културата на отговорност – начинът за заздравяване на адаптивността към промяна

Основна задача на акселератора

Как лидерите на екипите да разбират по-добре рисковете и да усвоят инструменти и техники за да определят ценности и поведения, които спомагат за подобряване на колективната способност на екипа да идентифицира, обсъжда и реагира на настоящите и бъдещите рискове на екипа.

Задачата за акселератора

 • Да Ви провокираме
 • Да Ви информираме
 • Да Ви вдъхновим
 • да поемете и реализирате като своя основна задача градежа на ефективната за Вашия екип култура

   Основни съставки

   • информиращи презентации
   • представяне на практики
   • статистики и анализи на публикации
   • четива за ръководители
   • позитивно провокиране
   • тези за разсъждение
   • онагледяване с демонстрации
   • предаване на опит
   • дискуси

   – Като бонус към акселератора можете да включите организацията си в кратко изследване на фирмената Ви култура. Резултатите Ви ще  съпоставим с резултатите на всички участвали и с тези от глобално изследване на Partners in Leadership – специалистът в изграждане на култура на отговорност.

   – Имате своите специфични предизвикателства и конкретни въпроси. Задайте ги предварително и водещите и гостите ще подготвят отговори за Вас.

   Програма на Акселератора:

   Регистрация

   08:30 – 9:00

   Презентации и дискусии

   9:00 – 10:30

   Кафе пауза

   10:30 – 10:45

   Презентации и дискусии

   10:45-12:30

   Опитът на госта

   12:30-13:00

   Работен обяд

   13:00 – 14:00

   ВОДЕЩИ НА ЛИДЕРСКИЯ АКСЕЛЕРАТОР

   Диляна Дочева

   Диляна Дочева

   Водещ на акселератора

   Диляна Дочева е доктор по мениджмънт и магистър по макроикономика. Работи като консултант от 25 години и е подпомагала десетки организации и стотици екипи в промяната на организационната им култура. Реализирала е проекти в 16 държави, партнирайки си с водещи консултантски компании като техен старши консултант и мастър фасилитатор. Вдъхновението на Диляна е да провокира лидерите и организациите да реализират потенциала си и постигнат амбициозни цели.

   Диляна ще представи концепциите и тезите в програмата.

   Цветомир Досков

   Цветомир Досков

   Водещ на акселератора

   Цветомир Досков е изпълнителен директор на Сирма Бизнес Консултинг – компания, избирана за работодател на годината няколко поредни години, именно заради организационната култура. Той е и член на СД на БАСКОМ, член на СД на Сирма Груп Холдинг. Преди това е бил Директор Банкови операции в Хеброс банк. Цветомир е магистър по финанси, банки и застраховане. Той е инструктор по айкидо.

   Цветомир ще онагледи концепциите в програмата.

   Магдалена Сергиева

   Магдалена Сергиева

   Водещ на акселератора

   Магдалена Сергиева е директор човешки ресурси и администрация в „Престиж -96“ АД.

   Има над 15 г. опит в областта на човешките ресурси и администрацията. От 2000 г. е заемала ръководни позиции във водещи международни и български компании от бързо-оборотния сектор, между които „Чипита България“, „Рубелла Козметикс“, „Май Дей“. Притежава значителен опит в условията на стартиращ бизнес, както и неговата  реорганизация.

   Магдалена получи специалната награда на журито в една от най-престижните категории „HR директор на годината“  за 2017 г. на Българската асоциация за управление на хора.

   Магдалена ще представи опита си в проекта за промяна на организационната култура в Престиж, в който проект тя играе ключова роля.

   Робин Шуит

   Робин Шуит

   Водещ на акселератора

   Робин Шуит е изпълнителен вицепрезидент на DOOR International и консултант. Преди да се присъедини към компанията през 2004, Робин е има 20 години бизнес опит като Търговски и Изпълнителен директор в няколко мултинационални компании. Робин е помагал на организации от над 40 държави от всички континенти да постигнат най-важните си резултати.

   Робин ще представи методиката на Partners in Leadership за изграждане на култура на отговорност към резултатите и опита си с клиенти по света.

   Участието на Робин ще е чрез видеовръзка.

   Организационна информация

   Дата: 15 ноември 2018
   Време: от 9 – до 13:30 ч. с работен обяд от 13:30 до 14:30 ч.
   Място: София 1784,  бул. Цариградско Шосе 149,  Експо хотел
   Цена: 139 евро без ДДС с включени материали, кафе-паузи и обяд

   Предварителни въпроси към водещите и гостите можете да изпратите на office@docheva.com или през формата за регистрация на участието си.

   Абонирайте се

   Абонирайте се

   за нашите публикации и информация за предстоящи събития

   Група

   Вие се абонирахте успешно