Живеем в света на опаковките. Естествено е, те привличат вниманието. Лошото е, когато човекът се превърне в опаковка. Когато се стреми да изглежда, не да е.

Когато се опакова в дипломи и сертификати, а отвътре знания няма. Повтаря чужди думи, чийто смисъл не е достигнал до него. Заявява нещо, което не може да направи. Поема кухи обещания и после се опакова в думи с хипотезата, че ще оправдае не постигането на резултати. Но какъв е смисълът да се пудри прасето?

Опаковката е евтина, съдържанието е скъпо. Не пренебрегвам цената на добрия маркетинг. Опаковката привлича, но в един момент я отваряме. И тогава има значение само какво е съдържанието в нея. Дразнят ли ви и вас опаковките с фалшиво съдържание? Фалшивият човек? Фалшивият бизнес? Ако да, не бъдете като тях. Насочете повече енергията към това какви сте, не само как изглеждате.

Задръжте повече погледа си върху себе си и същината си. Изправете се срещу себе си и се вижте: себе си, екипа си, бизнеса си. Поливайте и торете корена си. Задавайте въпроси към себе си, правете си изводите и после предприемайте действия. Знайте кои сте и кои искате да бъдете. Имайте куража да сте себе си и да вървите по своя път. И тогава ще срещнете ценните за вас хора, с които ще искате да продължите, за да постигнете заедно нещо значимо за вас. А опаковките ще ги подминете.

Стремете се да сте, не да изглеждате.

Диляна Дочева от името на екипа ни.

 

Абонирайте се

Абонирайте се

за нашите публикации и информация за предстоящи събития

Група

Вие се абонирахте успешно