Нулевият inbox ще повиши продуктивността и спокойствието ви

Много хора имат десетки хиляди писма в Inbox-а си. Някои са там „за всеки случай“, някои са забравени, други – никога не са отваряни. Търсейки старо писмо, прочитат десетки, които не търсят. Това води до огромни загуби на време и енергия. Отделно, подсъзнателно за много хора Inbox-a е списъка със задачи, което води до неспокойствие и липса на фокус.

Решението? Препоръчваме ви „Нулевият inbox”. Целта е в кутията ви да няма стари писма. Основната полза е, че с всяко писмо работите веднъж. Във времето ви за работа с пощата, което е добре да е няколко пъти на ден, а не постоянно, след прочитане на дадено писмо и действията, свързани с него, го изтрийте или преместете в друга папка. Направете си 10 основни папки, мозъкът ни работи добре с 10 категории. Напр. клиенти, проекти, да прочета, за действие и др, според работата ви. Така ще ги намирате по-бързо, но запазвайте само тези със значима информация.

Ред има не там, където постоянно се въвежда, а където се поддържа. Поддържайте inbox-a си празен или само с необработени писма. Но първо вложете време, за да го изпразните. Ще е полезно за продуктивността и спокойствието ви време, с каквото разполагаме, работейки в къщи. Ще се изненадате колко писма ще изтриете и колко време ще спестите после. Идеята е на Merlin Mann.

Абонирайте се

Абонирайте се

за нашите публикации и информация за предстоящи събития

Група

Вие се абонирахте успешно