Подобрете резултатите на организацията чрез емоционалната интелигентност

Лидерски акселератор за ръководители на организации

Лидерството днес изисква познания, които не са били нужни преди десетина години. Една от големите промени в тях, която най-вероятно ще е трайна, е необходимостта от емоционална интелигентност (ЕИ).

Защо ЕИ е нужна за стратегическото управление? Първостепенното предизвикателство през бизнеса днес е дисрупцията, която изисква нова стратегия, нови процеси и нови поведения. Голяма част от тях са елементи на ЕИ или пряко зависят от нея. Успехът на всяка организация е в способността й за промяна и пробив и именно емоционално интелигентните лидери са катализатори и фасилитатори на промените в организациите си. Задача на висшите ръководители е да движат бизнеса си в крак с технологичните, културни и социални промени.ен.

Защо ЕИ е фактор в управлението на хората? Хората сме социално и емоционално свързани същества. И тъй като бизнесите се основават на „човешката“ си сила, не е възможно да се трансформира бизнеса без едновременно да се трансформират хората. Това изисква разбиране на комплексни – когнитивни и емоционални фактори, движещи поведението ни. Когато създадете среда, организационен климат, който подхранва необходимите ви нови компетенции, ще оползотворите интелигентността на хората в организацията си, ще имате синергия на всяко ниво.

ЕИ ще ви спечели лоялни клиенти. Ние купуваме от хора и фирми, които уважаваме и на които се възхищаваме. Как се показва фирмата ви пред света и как клиентите ви общуват с вас директно се отразява на лоялността им.

ЕИ е отличителната черта на хората и организациите в света на изкуствения интелект и Четвъртата индустриална революция – това е ясният извод на най-авторитетните изследователски организации.

Вие имате три отговорности и същевременно възможности: да сте модел и повишавате своята емоционална интелигентност, да градите емоционално интелигентен лидерски екип и да поддържате емоционално интелигентна организация. Това са трите фокуса на този лидерски акселератор. Оползотворявайки тези възможности, резултатите ще се повишават, а бизнесът ви ще е едновременно стабилен и иновативен.

Акценти в програмата

5-те домейна на емоциите и поведението, според съвременните неврологични изследвания и как да ги използвате за сътрудничество и ангажиране в организацията

Как емоционалната интелигентност подпомага организационните промени

Ангажираността на сътрудниците – интелектуалната и емоционална отдаденост към работата и организацията. Как да я мерите и интегрирате с другите системи

Части от съдържанието на лидерския акселератор ще намерите и в темата Емоционална интелигентност в страницата Публикации.

Защо емоционалната интелигентност е толкова важна в съвременната икономика и е сред 10-те топ умения за 2020 г. и в бъдеще?

Какво е емоционалната интелигентност в бизнес среда? 6-те компетенции на емоционално интелигентния лидер – интелигентно използване на емоциите за постигане на резултати.

Как да бъдете ролеви модел на своя лидерски екип и да развивате неговата ЕИ

Емоционалната интелигентност при управлението на организационната култура и културата в подкрепа на емоционално интелигентните поведения в организацията

Основна задача на акселератора

Критерии за избор на тема на акселератора

 • Водещи теми в научните издания, бизнес форуми и тези на признати автори
 • Модели за приложение на емоционалната интелигентност в управлението на организациите, основани на солидни научни изследвания
 • Възможност за асесмънт на лидерските емоционални интелигентни компетенции.
 • Защо избрахме Емоционалната интелигентност вижте в страницата Основна тема

Задачата на акселератора

 • да Ви провокира
 • да Ви информира
 • да Ви вдъхнови

да подобрите резултатите на организацията си чрез емоционалната интелигентност.

Основни компоненти на акселератора

 • презентации
 • представяне на практики и опит
 • статистики и анализи на публикации
 • електронна библиотека с материали
 • онагледяване с демонстрации
 • дискусии

Този акселератор е за Вас, ако:

 

 • Управлявате компания или голяма структура (С-ниво ръководител)
 • Искате да бъдете позитивно провокирани за изпълнението на лидерската си роля
 • Искате да излезете от рутината, търсите нови идеи и искате да учите нови неща
 • Разбирате, че емоционалната интелигентност е едно от най-важните компетенции на лидерите днес и искате да ги развиете у себе си, управленския екип и организацията си.

Програма на Акселератора:

Регистрация

08:30 – 9:00

Презентации и дискусии

9:00 – 10:30

Кафе пауза

10:30 – 10:45

Презентации и дискусии

10:45-12:30

Опитът на госта

12:30-13:00

Работен обяд

13:00 – 14:00

ВОДЕЩИ НА ЛИДЕРСКИЯ АКСЕЛЕРАТОР

Диляна Дочева

Диляна Дочева

Водещ на акселератора

Коя е Диляна Дочева?

Диляна Дочева е мастър фасилитатор по емоционална интелигентност на Genos International. Тя е доктор по мениджмънт и магистър по макроикономика.

Работи като консултант от 26 години и е подпомагала десетки организации и стотици екипи у нас и в още 16 държави. Вдъхновението на Диляна е да провокира и помага на лидерите и организациите да реализират потенциала си и да постигат амбициозни и значими цели.

Диляна ще представи концепциите и тезите в програмата.

Диляна Дочева

Диляна Дочева

Водещ на акселератора

Кой е Цветомир Досков?

Цветомир Досков е Главен изпълнителен директор на Сирма Бизнес Консултинг и международен инструктор по айкидо.

Той е и член на СД на Сирма Груп Холдинг, член на СД на БАСКОМ. Преди това е бил Директор Банкови операции в Хеброс банк. Цветомир е магистър по финанси, банки и застраховане. Има 16 години опит като ръководител, архитект и идеолог на стратегии, системи и фирмени процеси.

Цветомир ще онагледи концепциите в програмата.

Гост водещ на акселератора

Кой е нашият гост?

Гостът, който да сподели своя опит в използването на емоционалната интелигентност в управлението, предстои да бъде уточнен.

Огранизационна информация

Дата: 17 октомври 2019
Време: от 9 – до 13:00 ч. и работен обяд от 13:00 до 14:00 ч.
Място: Хотел Холидей Ин
Цена: 269 евро без ДДС с включени материали, електронна библиотека, кафе-паузи и обяд

Предварителни въпроси към водещите и гостите можете да изпратите на office@docheva.com или през формата за регистрация на участието си.

Като допълнение към участието си в този лидерски акселератор можете да си направите асесмънт на емоционално интелигентните лидерски поведения на преференциална цена. Анализът на отчета от асесмънта ще бъде подпомогнат от сертифициран по методиката специалист.

Абонирайте се

Абонирайте се

за нашите публикации и информация за предстоящи събития

Група

Вие се абонирахте успешно