ПРОМЕНЕТЕ КУЛТУРАТА, ПРОМЕНЕТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ

Две основни задачи имат изпълнителните директори, за да постигат резултати: стратегията и културата. По това са единодушни водещите консултанти и успяващите ръководители. И двете са лостовете за постигане на резултати, но „културата изяжда стратегията за закуска“ (П. Дръкър).

Лидерите в днешния свят изграждат стратегиите си в условия на нестабилност, несигурност, сложност, и неяснота (популярна като VUCA volatility, uncertainty, complexity and ambiguity). А непостигането на целта и резултатите, не е опция. Поради това организациите имат критична нужда от здрава, споделена от всички култура, която да им помага да навигират в тези промени. И то не просто да оцеляват в тях, а да успяват.

Културата е операционната система, която определя как ще работят апликациите. Тя определя какви резултати постигате днес и предрича какви резултати ще постигнете утре и с какви хора ще ги постигате – кого ще привлече и задържи организационната ви култура.

Задачата по промяната или заздравяването на културата не може да бъде делегирана. Тя е отговорност на ръководителя на организацията. Ръководителят на организацията е Изпълнителният директор на културата на организацията.

Акценти в програмата

Какво е културата и как влияе на резултатите

Имате ли културата, която е необходима на Вашата организация, за да постигнете стратегията си

Как различните култури привличат и задържат необходимите за постигането на стратегията хора в организацията

Как се формира, променя и заздравява културата и каква е ролята на Изпълнителния директор

Корпоративна култура и субкултура на отделните части на организацията

Историите, предаващи и заздравяващи културата

Изграждане на култура на отговорност към резултатите

За първи път в България ще бъде представена методиката и опитът на Partners In Leadership – главният световен доставчик на консултантски и тренинг услуги за формиране на култура на отговорност към резултатите. Основана преди близо 30 години и представена в 105 държави, Partners In Leadership е помогнала на хиляди компании и милиони хора да постигнат изключителни резултати, довели до повишение на стойността на компаниите с милиарди долари, запазени стотици хиляди работни места и спечелени високи отличия, вкл. най-добрите места за работа в света.

Акценти в презентацията

 

Фундаментите на културата на отговорност към резултатите

Позитивният принцип на отчетност (крайната отговорност) и поведенията

Методът за изграждане на култура на отговорност

Културата на отговорност – начинът за заздравяване на адаптивността към промяна

ОСНОВНА ЗАДАЧА

 • Да Ви провокираме
 • Да Ви информираме
 • Да Ви вдъхновим
 • да поемете и реализирате като своя основна задача градежа на необходимата за Вашите стратегически цели организационна култура

ОСНОВНИ СЪСТАВКИ

 • информиращи презентации
 • представяне на практики
 • статистики и анализи на публикации
 • четива за Изпълнителни директори
 • позитивно провокиране
 • тези за разсъждение
 • онагледяване с демонстрации
 • предаване на опит
 • дискуси

Като бонус към акселератора можете да включите организацията си в кратко изследване на фирмената Ви култура. Резултатите Ви ще съпоставим с резултатите на всички участвали и с тези от глобално изследване на Partners in Leadership – специалистът в изграждане на култура на отговорност.

Имате своите специфични предизвикателства и конкретни въпроси. Задайте ги предварително и водещите и гостите ще подготвят отговори за Вас.

Програма на Акселератора:

Регистрация

08:30 – 9:00

Презентации и дискусии

9:00 – 10:30

Кафе пауза

10:30 – 10:45

Презентации и дискусии

10:45-12:30

Опитът на госта

12:30-13:00

Работен обяд

13:00 – 14:00

Диляна Дочева
Водещ на акселератора

Диляна Дочева. Доктор по мениджмънт и магистър по макроикономика. Работи като консултант от 25 години и е подпомагала десетки организации и стотици екипи в промяната на организационната им култура. Реализирала е проекти в 16 държави, партнирайки си с водещи консултантски компании като техен старши консултант и мастър фасилитатор. Вдъхновението на Диляна е да провокира лидерите и организациите да реализират потенциала си и постигнат амбициозни цели.

Диляна ще представи концепциите и тезите в програмата.

Цветомир Досков
Водещ на акселератора

Цветомир Досков. Изпълнителен директор на Сирма Бизнес Консултинг – компания, избирана за работодател на годината няколко поредни години, именно заради организационната култура. Той е и член на СД на БАСКОМ, член на СД на Сирма Груп Холдинг. Преди това е бил Директор Банкови операции в Хеброс банк. Цветомир е магистър по финанси, банки и застраховане. Той е инструктор по айкидо.

Цветомир ще онагледи концепциите в програмата.

Дарина Стоянова
Гост на акселератора

Изпълнителен директор на „Престиж-96“ АД от края на 2014 година. Компанията е един от най-големите производители в хранителната индустрия в България и пазарен лидер в категориите бисквити, вафли и мини кейкове с марките си Траяна, Мираж, Роден Край, Хипер, Троя, Споко, Ная, Мюсли, Насладки, Престиж, Престиж Селекция, 100% Power, Престиж Wellness и FRUNU.

Преди това Дарина е работила за международната компания Хенкел повече от 14 години, като през последните 9 години е била Президент на Хенкел България и е отговаряла за бизнеса Перилни и почистващи препарати в България, Румъния, Молдова и Албания.

Дарина ще представи опита си като изпълнителен директор при промяна на организационната култура.

Рикардо Лилло
Гост на акселератора

Изпълнителен директор на DOOR International. Рикардо е посветен на една цел – да помага на организациите по света да постигат измерими и устойчиви резултати. Като ръководител на DOOR International, една от водещите тренинг и консултански компании в света, той е отдаден на това да подпомага лидерите, екипите и организациите да подобряват своето представяне и ефективност.

Рикардо ще представи методиката на Partners in Leadership за изграждане на култура на отговорност към резултатите и опита си с клиенти по света.

Огранизационна информация

Дата: 25 октомври 2018
Време: от 9 – до 13:30 ч. с работен обяд от 13:30 до 14:30 ч.
Място: София 1784,  бул. Цариградско Шосе 149,  Експо хотел
Цена: 189 евро без ДДС, включително материали, кафе-паузи и обяд

Предварителни въпроси към водещите и гостите можете да изпратите на office@docheva.com или през формата за регистрация на участието си.

Абонирайте се

Абонирайте се

за нашите публикации и информация за предстоящи събития

Група

Вие се абонирахте успешно