Емоционалната интелигентност

Императив в бизнеса и лидерството

16.09.2021

Научете повече

Мега лидерски акселератор

Мега лидерският акселератор е елитно събитие за предприемчиви и далновидни лидери, управляващи с пулса на днешния ден. Проектирано е за ръководители на организации, предприемачи и собственици на бизнеси, ръководители на екипи от фирми – лидери в своите сектори.

Целта ни е отново да сме акселератор за успеха на успешните лидери.

Този лидерски акселератор ще бъде хибридно събитие. Можете да се насладите на взаимодействието с водещите и другите лидери присъствено. Можете да се включите и онлайн, а ние ще се постараем преживяването да е най-близко до това в залите.

Първа част: Основни презентации по значими за всеки лидер теми.

Лекторите са международно признати бизнес консултанти с десетилетия опит в управлението и предприемачеството, съчетан с експертиза в емоционалната интелигентност. Всеки от тях ще говори, за да ви вдъхнови и даде съществена информация. В панелните дискусии те ще разговарят с бизнес лидери, които ще представят и своя опит и ще отговарят на зададени от вас въпроси.

Втора част: 8 уъркшопа в малки групи.

Специалисти и сертифицирани практици по емоционална интелигентност, консултанти и бизнес лидери ще се присъединят към лекторите, за да ви предложат допълнителни концепции и инструменти в уъркшопите. Всеки един е синергия от две теми, водени от различни фасилитатори. Изберете уъркшопа, който е най-полезен за вашата позиция, предизвикателства и интереси.

Работен коктейл.

След работата на мега скорост,  ще обмените контакти, мисли и опит с водещите и участниците в елегантна обстановка.

ВОДЕЩИ

ЛЕКТОРИ В ЧАСТ 1 И ФАСИЛИТАТОРИ В ЧАСТ 2

Диляна Дочева

Лидер на проекта Лидерски акселератори, Управител Дочева и партьори, лектор, автор, консултант, фасилитатор

Диляна започва като водещ на обучения в Австрийска тренинг фирма през 1993 г. Тя е мастър-фасилитатор на Genos International. Партнира си с голяма мрежа от водещи европейски и световни консултантски и обучителни фирми като консултант и лектор.

Като предприемач успешно е установила присъствието в страната на две международни консултантски компании и основала своя. През 2017 заедно с партньорите си създава Лидерските акселератори в отговор на потребността от нов формат за провокиране, знания и вдъхновение на иновативните лидери.

Тя е реализирала проекти в 16 държави на три езика, помагайки на хиляди екипи и организации да работят по-целеустремено и хармонично, подобрявайки организационните си системи и оползотворявайки потенциала на хората. В последните години основната й работа е консултиране на висшите ръководители за трансформация на организациите им в области като: мисия и визия, стратегия и реализация на цели, организационна култура, организационни системи и лидерство.

Автор е на множество публикации в управлението и лидерството и лектор на конференции. Истинската й страст е необходимостта от съвременно лидерство и организационни системи.

Дейрик МакКан

Ръководител на международните операции на Genos International, лектор, автор, консултант

Дейрик ръководи международния бизнес на Genos International – водещият доставчик на асесмънти и програми за развитие на емоционалната интелигентност. Отговаря за над 1200 партньора в целия свят.

Има значителен опит на висши управленски позиции в корпорации и над 25 години опит от работа с мултинационални клиенти от цял свят, помагайки им да получат най-доброто от всеки човек в своята организация. Прекара 18 години като висш изпълнителен директор на подразделение на John Wiley & Sons и достиг до изпълнителен вицепрезидент международен бизнес, отговарящ  за глобалните операции в света.

Автор е на „Leadership Charisma“ и няколко други книги, подчертаващи критичната роля на ангажирането на хората за постигането на бизнес успех. Експертизата му е в подпомагането на клиенти и партньори да прилагат решения, базирани на емоционалната интелигентност, които дават измерима възвръщаемост на инвестициите. Акредитират и опитен учител на Search Inside Yourself Mindful Leadership Program, разработена от Google, Дейрик е провеждал програмата в цял свят с изключително позитивни отзиви.

Дейрик съчетава нагласата за решаване на проблем на инженера с надеждността на опитен бизнесмен и способността да говори вдъхновено страстно за емоционалната интелигентност.

Крис Петер

ГИД на PeopleSmart, лектор и председател на конференции, ментор, бизнес коуч, фасилитатор, консултант

Крис създава PeopleSmart през 2001 г. Прекарала първата част на кариерата си в ЧР, управлението и управлението на продажбите, се е научила да подхожда към проблемите от гледната точка на клиента и се фокусира върху предоставянето на изключително ниво на обслужване с отношение, насочено към решение. Последната й корпоративна роля е била Управляващ директор за Европа на консултантската компания US HR и е отговаряла за изграждане на нов бизнес, управление на европейските операции и развитие на печеливш бизнес. Със значителния си опит в глобалния мениджмънт Крис обича да работи с мултикултурни организации за подобряване на ефективността на хората и на бизнеса и да подпомага развитието на настоящи и бъдещи лидерски умения.

Експертни сфери: лидерско развитие на висши ръководители и лидери с потенциал, фасилитиране на екипи, председателстване и лекторство на конференции, работа с висши ръководители за подобряване на техните работни отношения и външно въздействие в организацията, продажби и преговори за търговски екипи, управление на представянето, коучинг и менторинг, дизайн и провеждане на асесмънт центрове и центрове за развитие, дизайн и провеждане тренинг модули за мениджърски умения, работа с между-културни различия за подобряване на индивидуалните и екипни резултати.

Майкъл Банкс

Гл. консултант  в PeopleSmart, лектор,

преподавател по ЕИ, автор, водещ на подкаст

 

ФАСИЛИТАТОРИ В ЧАСТ 2

Станислава Запрянова – Кинг

Организационен психолог, Mайндфулнес учител

Екатерина Робова

Търговски директор – Тчибо България

Екатерина е журналист по образование, но търговец по душа. Професионалният й път от над 20 години преминава през няколко търговски организации, 13 години от които в Henkel Bulgaria, на различни ръководни позиции.

Като маркетинг и търговски директор се грижи за ключови клиенти, традиционна търговия, маркетинг, управление на екипи и процеси и мотивацията на хората във всеки аспект, включително личната мотивация.

Вярва, че всеки трябва да се учи непрекъснато от успехи и грешки и че с развитието на средата и бизнеса все по-голямо значение има ангажираността – тя създава разликата в доставените резултати в организацията! Най-много я вълнува въпроса: КАК да се постигне по-висока ангажираност?

Ани Сиракова

Сертифициран практик по емоционална интелигентност по метода на Genos

Ани е първият сертифициран практик по емоционална интелигентност по метода на Genos. Тя си партнира с Дочева § партньори и през 2020 създават заедно с д-р Диляна Дочева онлайн формат Делта 4 за повишаване на емоционалната интелигентност на работното място. Ани е водеща на формата Делта 4.

Следвайки страстта си към ученето и развитието на човешкия потенциал, Ани предприема ново професионално предизвикатество през 2015 в посока обучения, коучинг и консултиране. Основният й фокус е развитие на лидери и мениджъри и подпомагане организациите за изграждане на емоционално интелигентни работни места. Обича да работи индивидуално и с малки групи.

Професионалната й кариера от над 25 години е свързана с международни корпорации като Нестле, Данон, Interbrew, Виваком и Алкател, в които е заемала различни ръководни позиции. Ани има богат практичен лидерски опит в създаване и реализация на бизнес стратегии и цели, управление на мащабни проекти, сложни процеси и промени, както и в изграждане, управление, вдъхновяване и развитие на хора и екипи.

Явор Янкулов

Мениджър E-Training.bg

Явор е заемал позиции на търговски и маркетинг директор, консултант и мениджър на проекти по организационна промяна, стратегическо позициониране, системи за мотивация и др.

Доктор по икономика, доцент в УНСС.

Автор на книгите “Витамини за мениджъри” и „Мотивация на търговци и търговски екипи“, както и проучването „Организационна култура на търговците в България“.

С над 100 клиенти на българския пазар

Детелина Василева

Ръководител Управлявани услуги в Helecloud

Първият ми контакт с емоционалната интелигентност беше тренинг по темата през юни 2019. В последствие прочетох книгата на Даниъл Голман по темата, което затвърди разбирането ми за важността на тези компетенции за личен и професионален успех. Моментът, в който се убедих, че имаме нужда от стартирането на програма в ХелеКлауд, беше когато получих структурирана обратна връзка от колеги за моите поведения по компетенциите на емоционалната интелигентност. Никой модел за обратна връзка от типа 360о не ми е позволявал да вникна до такава степен в това какво е важно за хората около мен и до каква степен аз посрещам нуждите им.

В ХелеКлауд започнахме програмата си по Емоционална Интелигентност същата година. Вече повечето хора на ръководни позиции са сертифицирани за разчитане на скалата за емоционална интелигентност и помагат за развиването й в другите колеги под формата на коучинг. Ще се радвам да споделя как приложихме програмата, какви ползи извличаме от нея и как спечелихме ангажираността на хора от всички нива към нея.

 

Евия Васенко

Предприемач, тренер, коуч (ACC ICF)

Евия е сертифициран мастър тренер и практик по емоционална интелигентност и регионален дистрибутор за Централна Източна Европа на Genos International. Тя е и сертифициран CMI мастър тренер и мениджър на CMI партньорската мрежа в Балтийските
страни, Русия и Казахстан.

Завършила е няколко акредитирани тренинг програми на ICF и е била член на Борда на ICF Латвия. Тя е и президент на Riga Business School Alumni Association. Има над 20 години опит в маркетинга и продажбите, бранд мениджмънта и екипната мотивация, 13 от които в IT индустрията. От 2009 г е консултант по управленска ефективност и развитие на лидери (над 9 години във FranklinCovey), тренер и коуч.

Ръководи свой био-технологичен стартъп в областта на регенираране на кожата. VeritaCell. Евия е магистър по бизнес администрация.

УЧАСТНИЦИ В ПАНЕЛНИТЕ ДИСКУСИИ

Цветомир Досков

ГИД на Сирма Бизнес Консултинг

Занимава с финанси, банково дело, застраховане, управление на екипи, проекти и фирми. От 20 години практикува и изучава бойни изкуства, мисоги, зен, икебана, оригами. Съдбата го среща с Диляна за втори път през 2016 и тя го провокира да търси и да открива практическата връзка между теоретичните модели в мениджмънта и практически прости принципи, методи и техники за лично осъзнаване и за индивидуалния принос на всеки в бизнес организацията.

В първите лидерски акселератори за „Емоционалната интелигентност“ открива, че за създаване на емоционална среда и връзка между хората е необходимо индивидът да разбере и овладее своите действия и емоции, което може да се тренира чрез прости, кратки и без наличие на сила упражнения. В момента развива такива упражнения, които да се прилагат както за деца, така и за възрастни. Работи за адаптиране на ролеви игри за разбирането на ЕИ и анализа на различни състояния, в които могат да попадат хората, които да помагат в обучението и прилагането на ЕИ в бизнеса.

Дарина Йорданова

Мениджър маркетинг и продажби, Управление и мотивация на екипи

Занимавам с маркетинг и продажби в медицинската сфера (медицински изделия и лекарства) и имам опит със създаване и развитие на успешни екипи и с работа с ключови клиенти.

Вярата ми в  емоционалната интелигентност и приложната и страна в ежедневието и бизнеса се съчетава с интереса ми към управление и мотивация на екипи, към това как запалването на индивидуалната искра допринася за постигане на общите задачи и как да интегрираме ценностите на отделния човек в общата картина на целите за водещи резултати.

След участие в предишен акселератор с екипа ми проведохме разговори как да подобрим атмосферата в офиса ни. Ангажираността на всеки член на екипа ни води към креативност и резултатност. Ключът към нея е как се чувстваме заедно, а ключалката е какво мислим и знаем. Всеки ден си задавам въпроси кое ни движи и ни дава енергия, какво ни кара да скочим от леглото сутрин и кога се чувстваме вдъхновени и удовлетворени. И вярвам, че емоционалната интелигентност ни помага да намираме работещи отговори.

Имам инженерно и икономическо образование, сертифициран коуч, занимала съм се с приложна психология и психотерапия.

Програма

9:00ч. Откриване

9:10ч.

Емоционалната интелигентност – защо и как е императив в бизнеса и лидерството

Организациите, които процъфтяват, са организациите, които ангажират умовете и сърцата на хората си. Как да го постигнем? 

Вижте повече

Емоционалната интелигентност (ЕИ) е един от отговорите. Презентацията ще ви предложи иде и съвети на въпроси като:

 • Какво е ЕИ в бизнеса и защо е толкова гореща тема? Въпрос на сърце или на ум е?
 • Защо е необходима на работното място? Как влияе на бизнес резултатите?
 • Как ЕИ и отличителната способност на лидерите и ще остане такава години напред?
 • Как ЕИ помага на организациите да отговорят на днешните предизвикателства пред тях?
Диляна Дочева
9:40ч.

Да бъдеш по-харизматичен лидер – ролята на емоционалната интелигентност

Лидерите, които трябва да влияят и да ангажират другите, особено ако ключовото изискване за техния успех е успешно да се свържат с хора, трябва да са по-харизматични. Вие ще научите:

Вижте повече
 • Какво прави харизматичните лидери толкова въздействащи (изследване, включващо 40,000 лидера и 400,000 от директно подчинените им)
 • Прозрения от над 20-годишни изследвания на харизмата и емоционалната интелигентност
 • Как да се държите по начин, имащ харизматично въздействие, дори да сте най-големия интроверт в света
 • Двата основни принципа, според които живеят всички харизматични хора, съзнателно или не
 • 6 конкретни харизматични поведения

Как да впрегнете неврологията за създаване на харизматично впечатление върху другите

Дейрик МакКанн
10:10ч.

Лидерът и емоционалната интелигентност – панелна дискусия с лекторите и бизнес лидери

Модератор: Цветомир Досков. Участници в дискусията: Диляна Дочева, Дейрик МакКан, Детелина Василева, проф. Цочо Бояджиев.

Вижте повече

Задайте въпросите си към участниците в панелната дискусия: https://www.surveymonkey.com/r/WC3YH95

10:50ч.

Кафе-пауза

 

11:20ч.

Управление на промяната с емоционална интелигентност

В тази презентация ще се концентрираме върху всеки от 6-те измерения на емоционалната интелигентност и ще ги свържем с най-добрите практики на поведения, които да използват лидерите, когато управляват процес на промяна, независимо дали той е на  екипно, функционално или организационно ниво.

Вижте повече

Начинът, по който лидерите ръководят промяната  може да доведе до огромна разлика в това доколко успешно се имплементира тя. Презентацията ще се позове на един от най-познатите модели за промяна – този на Котър, за да могат участниците да направят непосредствени връзки с различните етапи на процеса на промяна. Делегатите ще получат идеи за етапите в процеса на промяна и емоционално интелигентните подходи, които е необходимо да усвоят, за да са уверени, че промяната е възможно най-устойчива и гладка за всички заинтересовани.

Крис Петер
11:50ч.

Съществената роля на емоционалната интелигентност в бъдещето на изкуствения интелект

Тъй като човешките същества се борят да останат свързани във все по-дигиталния свят, значението на емоционалната интелигентност само ще нараства.

Вижте повече

Степента, в която хората и особено лидерите от всички сфери и нива развият уменията на емоционалната интелигентност, ще има дълбоки последствия за бъдещото на бизнеса и обществото като цяло. Вероятно емоционалната интелигентност е в сърцевината на създаване на по-позитивно бъдеще за човечеството!

Майкъл Банкс
12:20ч.

Бизнесът и емоционалната интелигентност – панелна дискусия с лекторите и бизнес лидери

13:00ч.

Обедна почивка

 

Част 2: Уъркшопи

Изберете сред 9-те уъркшопа или съставете своя програма, избирайки двете най-важни за вас теми.

Позитивна емоционална култура и предприемачество – път към иновациите

Ползите от Уоркшопа

За да остане предприемаческият успех като устойчив и успешен бизнес, предприемачите трябва да управляват емоционалната култура. Когато лидерите развиват предприемачески подход в позитивната емоционална култура, те изграждат високоефективни и иновативни организации.

Положителните чувства имат ефекта „разширяване и изграждане“, което ни кара да мислим по-широко, да се ангажираме по-дълбоко и да постигаме по-добри резултати. Предприемаческото лидерство е по-разпространено сред лидерите-основатели на бизнеси, но е прегърнато и от множество иновативни организации. То включва оказване на  влияние и насочване на работата на членовете на групата към постигане на онези организационни цели, които откриват и използват предприемачески възможности.

Уъркшопът е най-полезен за висше ниво ръководители и предприемачи.

Език: Английски

14:00 – 15:30ч.

Изграждане и управление на ефективна емоционална култура

Десетилетие на изследвания ясно показа, че емоционалната култура на организацията влияе на финансовите резултати, продуктивността, творчеството, отдадеността, текучеството и отсъствията, работата в екип, прегарянето, ангажираността и удовлетворението на служителите.

Вижте повече

Лидерите може и да разбират необходимостта да управляват емоционалния климат, но повечето не са имали обучение или напътствия как да го правят в реалния свят. Този уъркшоп ще отговори на този дефицит и ще ви представи подход стъпка по стъпка за изграждане и управление на вашата емоционална култура.

Ще ви представим най-солидните изследвания за ползите от това да поддържате правилния емоционален климат и огромното въздействие от това да го объркате. Ще научите бърз и лесен подход за измерване и управление на емоционалната култура, използвайки уникалния инструмент „Индекс на емоционалния климат“.

Дейрик МакКан
16:00 – 17:30ч.

Предприемаческо лидерство с емоционална интелигентност

Тази сесия ще бъде представена като история на един предприемач (която е измислена, но основана на моя личен опит) от зачеването на идеята до управлението на печеливш бизнес.

Вижте повече

Използвайки като концептуална рамка 6 измерения на емоционална интелигентност на Дженс, участниците ще работят в малки групи, за да изследват какво трябва да имат предвид предприемачите, за да останат здраво стъпили на земята, емоционално устойчиви, позитивни, с енергия и енергизиращи другите, докато работят усилено компаниите им да „излетят“.

Участниците ще изследват предизвикателствата, през които минават като предприемачи и как емоционалната интелигентност е толкова огромен фактор за успех и как допринася за превръщането на идеята в бизнес реалност.

Крис Петер

Автентични и надеждни лидери заедно със емоционално възнаграждаващи системи означава устойчив успех!

Ползите от Уоркшопа

Може да са налице системите, осигуряващи хората да се чувстват значими, сигурни за бъдещето си, пропити от чувството че имат контрол и избор, че могат да се наслаждават на свързаността с другите и че към тях се отнасят справедливо, но…това нищо няма за значи, ако лидерите на организацията не ръководят чрез пример и не олицетворяват поведенията и подходите, които изискват тези системи. Също така, ако лидерите са истински вдъхновяващи, мотивиращи, честни и искрени в поведението си, но организационните практики и системи не отразяват тяхната автентичност, ще има разрушаващо несъответствие, което ще предизвика цинизъм, ще създаде недоверие и ще подкопае успеха на бизнеса.

В тези две теми ще научите как ползващото се с доверие лидерство и емоционално възнаграждаващите системи и практики вървят ръка за ръка, когато се стремите да постигнете успех в бизнеса.

Уъркошопът е най-подходящ за висше ниво ръководители, предприемачи, собственици на бизнес и ръководители на екипи

Език: Английски (тема 1) и български (тема 2)

14:00 – 15:30ч.

Умела автентичност

Автентичността е популярна дума в дискусиите за лидерството в наши дни. И трябва да бъде!

Вижте повече

В тези времена на медийни и политически безочливости и манипулации не са ли хората отчаяни да бъдат водени от лидери, които са автентични? Автентичността е от значение за лидерите на всички нива във всички сфери на човешката дейност, особено в бизнеса! Тя е един от ключовите компоненти на емоционална интелигентност.

В този уъркшоп ще изследваме: Какво е автентичност? Защо е важно да си автентичен като лидер? Какви са ползите както лично, така и за организацията? Как тези ползи захранват търговския и бизнес успех? Това ще бъде забавен уъркшоп на висока скорост, в който активно ще участвате, но ще ви замисли, с истории и примери от реалния живот.

Майкъл Банкс
16:00 – 17:30ч.

Eмоционално интелигентни организационни системи и практики

Ако сложим добри хора в лоша система, най-вероятно те ще произведат лоши резултати.

Вижте повече

Често лидерите дори не си дават сметка, че остарелите управленски системи и практики пречат за постигането на резултатите. Добър хардуер (системи) е необходим, за да работи софтуера (поведенията).

За мозъка ни работното място е социална система и това поставя огромни предизвикателства пред лидерите. Програмата се позовава на модел за сътрудничество и влияние върху другите, основан на изследванията на мозъка – SCARF. Всяка организационна система (напр. Системата за управление на представянето) и практика (напр. екипните срещи) влияе позитивни или негативно на SCARF измеренията и така влияе на ангажираността и ефективността.

Ще обсъдим практически съвети как съзнателно да адресирате социалния мозък и да създадете научно обоснован план за синхронизиране на организационните си системи с истинските двигатели на човешкото социално поведение и да постигнете по-добри бизнес резултати.

Диляна Дочева

Предприемачество и автентичност – успешното лидерство на днешния и утрешния ден

Ползите от Уоркшопа

Предприемачите са съсредоточени върху своите мечти и са склонни да са праволинейни в постигането им. Но те не могат да направят всичко сами. Те трябва да изградят и ръководят своите организации и разчитат също и на другите. Трябва да насърчават сътрудничество и да създадат екипна работа с високи резултати. Крит Петер ще помогне на участниците да изследват предизвикателствата, през които преминават предприемачите и приложимостта на 6-те измерения на емоционалната интелигентност на Дженос за преодоляването им. Майкъл Банкс ще се съсредоточи върху автентичността. Автентичният лидер е в състояние да общува и да направи истинска вълнуваща визия за бъдещето, той или тя ви вдъхновява да искате да следвате тази визия и повече от всичко създава среда на доверие заради собственото си истинско, честно и автентично поведение. Лидер с такива автентични качества е ключът към изграждане на продуктивни екипи и за постигането на предприемаческите цели.

Уъркшопът е бъде най-полезен за предприемачи и висше ниво ръководители

Език: Английски

14:00 – 15:30ч.

Предприемаческо лидерство с емоционална интелигентност

Тази сесия ще бъде представена като история на един предприемач (която е измислена, но основана на моя личен опит) от зачеването на идеята до управлението на печеливш бизнес.

Вижте повече

Използвайки като концептуална рамка 6 измерения на емоционална интелигентност на Дженс, участниците ще работят в малки групи, за да изследват какво трябва да имат предвид предприемачите, за да останат здраво стъпили на земята, емоционално устойчиви, позитивни, с енергия и енергизиращи другите, докато работят усилено компаниите им да „излетят“.

Участниците ще изследват предизвикателствата, през които минават като предприемачи и как емоционалната интелигентност е толкова огромен фактор за успех и как допринася за превръщането на идеята в бизнес реалност.

Крис Петер
16:00 – 17:30ч.

Умела автентичност

Автентичността е популярна дума в дискусиите за лидерството в наши дни. И трябва да бъде!

Вижте повече

Автентичността е популярна дума в дискусиите за лидерството в наши дни. И трябва да бъде! В тези времена на медийни и политически безочливости и манипулации не са ли хората отчаяни да бъдат водени от лидери, които са автентични? Автентичността е от значение за лидерите на всички нива във всички сфери на човешката дейност, особено в бизнеса! Тя е един от ключовите компоненти на емоционална интелигентност.

В този уъркшоп ще изследваме: Какво е автентичност? Защо е важно да си автентичен като лидер? Какви са ползите както лично, така и за организацията? Как тези ползи захранват търговския и бизнес успех? Това ще бъде забавен уъркшоп на висока скорост, в който активно ще участвате, но ще ви замисли, с истории и примери от реалния живот.

Майкъл Банкс

Емоционално възнаграждаващи и ефективни организационни системи и климат – ангажираща емоционално интелигентна организация

Ползите от Уоркшопа

Двете теми в този уъркшоп са взаимо-зависими. Както  поведенията на лидерите, така и организационните системи предизвикват емоции.  Емоционалната култура или какво повечето хора чувстват в повечето време влияе на поведенията, практиките и организационните системи. На колективно ниво емоциите, които изпитваме в работата влияят на крайните резултати. В организациите с висока ефективност и продуктивност хората изпитват повече позитивни емоции и по-малко негативни емоции в сравнение с организациите с ниска ефективност.

Измерването на емоционалната култура в съчетание с оценка на системите ще помогне разработването на правилните интервенции. Синхронизирането на системите и изграждането на емоционалната ви култура ще изгради вашата организация като високо ангажиращо и продуктивно работно място – емоционално интелигентна организация.

Уъркшопът е най-полезен за висше ниво ръководители

Език: български (тема 1) и английски (тема 2)

14:00 – 15:30ч.

Eмоционално интелигентни организационни системи и практики

Ако сложим добри хора в лоша система, най-вероятно те ще произведат лоши резултати.

Вижте повече

Често лидерите дори не си дават сметка, че остарелите управленски системи и практики пречат за постигането на резултатите. Добър хардуер (системи) е необходим, за да работи софтуера (поведенията).

За мозъка ни работното място е социална система и това поставя огромни предизвикателства пред лидерите. Програмата се позовава на модел за сътрудничество и влияние върху другите, основан на изследванията на мозъка – SCARF. Всяка организационна система (напр. Системата за управление на представянето) и практика (напр. екипните срещи) влияе позитивни или негативно на SCARF измеренията и така влияе на ангажираността и ефективността.

Ще обсъдим практически съвети как съзнателно да адресирате социалния мозък и да създадете научно обоснован план за синхронизиране на организационните си системи с истинските двигатели на човешкото социално поведение и да постигнете по-добри бизнес резултати.

Диляна Дочева
16:00 – 17:30ч.

Изграждане и управление на ефективна емоционална култура

Десетилетие на изследвания ясно показа, че емоционалната култура на организацията влияе на финансовите резултати, продуктивността, творчеството, отдадеността, текучеството и отсъствията, работата в екип, прегарянето, ангажираността и удовлетворението на служителите.

Вижте повече

Лидерите може и да разбират необходимостта да управляват емоционалния климат, но повечето не са имали обучение или напътствия как да го правят в реалния свят. Този уъркшоп ще отговори на този дефицит и ще ви представи подход стъпка по стъпка за изграждане и управление на вашата емоционална култура.

Ще ви представим най-солидните изследвания за ползите от това да поддържате правилния емоционален климат и огромното въздействие от това да го объркате. Ще научите бърз и лесен подход за измерване и управление на емоционалната култура, използвайки уникалния инструмент „Индекс на емоционалния климат“.

Дейрик МакКан

Емоционално интелигентни екипи и майндфулнес – идеи за личен и екипен успех

Ползите от Уоркшопа

В екип с изключителни постижения има силна връзка между членовете и лидера, както и между тях самите. Те знаят какво да очакват и как да помагат един на друг. Хората ги е грижа за резултатите, но и за колегите. Лидерът на екипа е този, който осигурява коучинг и грижа за хората и това е повече от управление на екипа. В тази му роля на лидера на екипа помагат практиките на майндфулнес. Осъзнатият лидер по-добре разбира себе си, целите и постиженията си и на тази основа по-добре разбира и ръководи екипа си.

Фасилитаторите са сертифицирани и опитни практици емоционална интелигентност, майндфулнес и коучове на лидери и екипи.

Уъркшопът е най-полезен за ръководители на екипи и ръководители на проектни екипи.

Език: английски

14:00 – 15:30ч.

Изграждане на емоционално интелигентни екипи

Всеки ръководител на екип мечтае за екип, който е ангажиран и постига целите.

Вижте повече

Всеки ръководител на екип мечтае за екип, който е ангажиран и постига целите. Изискват се много усилия и здрава работа от тим лидера, за да постигне това.

Ами ако има друг начин? Да видим.

Ще обсъдим прости стъпки и подходи, които ще ви помогнат да създадете наистина побеждаващ екип, а и да го запазите такъв в бъдеще.

След този мастър клас всеки ще има поне някоко инструмента, които ще може да приложи със своя екип, а и ще научите подходите, които можете да възприемете.

Независимо дали управлявате изпълнителски, проектен или управленски екип, ще си вземете полезни идеи, които ще улеснят ежедневието ви.

Евия Васенко
16:00 – 17:30ч.

Майндфулнес: как да бъдеш успешен и наистина да го усетиш

Този уъркшоп за практически умения ще запознае участниците с начини, по които човек би могъл да се саморазвива и да работи добре в кризисни времена на промяна.

Вижте повече

Този уъркшоп за практически умения ще запознае участниците с начини, по които човек би могъл да се саморазвива и да работи добре в кризисни времена на промяна. Хората с най-успешна кариера много често изпитват и огромен натиск и напрежение да са винаги в крак с високите скорости и
отговорностите на позицията си и факторите, които ги правят печеливши, са същите, които често ги притискат. Въпреки особеностите на съвременния VUCA свят (променлив, несигурен, със сложни взаимоотношения, неясен и объркващ), човек има способността да се саморазвива и да постигне спокойствие пред всякакви трудности, увереност в силите си, яснота – там, където е невъзможно да я види. Можем да станем VUCA устойчиви когато практикуваме Майндфулнес. Този уъркшоп ще ви даде пространство не само да опитате практики от Майндфулнес, възприети в ежедневието на организации като Google, SAP, Microsoft, Apple, но и да започнем дискусия за новия вид лидер – осъзнатия лидер.

Станислава Запрянова-Кинг

Емоционалната интелигентност – фактор за мотивацията и резултатите на търговските екипи

Ползите от Уоркшопа

Емоционалната интелигентност е критичната компетентност в съвременните продажби и още повече в управлението на съвременните търговци. Задачата на уъркшопа е да представи идеи и практики как ръководителите на търговски екипи да използват емоционалната интелигентност, за да постигат по-устойчиви резултати в продажбите като ангажират хората си.

Уъркшопът ще се води от специалисти в управлението на продажбите. В първата част ще получите опита на консултант в спецификите в мотивацията на търговците и предизвикателствата, които се решават чрез емоционалната интелигентност. Във втората част опита си в използването на емоционално интелигентните поведения в управлението на търговците ще сподели бизнес ръководител.

Програмата е най-полезна за ръководители на търговски екипи.

Език: български

14:00 – 15:30ч.

Емоционалната интелигентност при мотивация и управление на търговски екипи.

Темата ще представи как на практика да използваме емоционалната интелигентност при управление и мотивация на търговски екипи.

Вижте повече

Темата ще представи как на практика да използваме емоционалната интелигентност при управление и мотивация на търговски екипи.

Твърди се, че търговските екипи не са като останалите. При тях почти винаги основният измерител е резултатът (продажбите), а средата е силно конкурентна и често не само не е win-win, а откровено е “печели само един”.

Има ли място в такава среда емоционалната интелигентност? Как може реално да се използва в практиката за мотивация и управление на търговски екипи конкретно в нашата страна?

Явор Янкулов
16:00 – 17:30ч.

Управление на целите с емоционална интелигентност усетиш

Има цели (или ситуации), които изглеждат амбициозни, трудно постижими, но екипът се хвърля със сърце да ги изпълнява, вижда се огромна ангажираност и хората постигат ниво, за което не са подозирали, нито пък вие.

Вижте повече

Има и такива цели, които са логични, направо виждате как ще се случат, но въпреки това претърпяват провал, неизпълнение и хората не доставят дори обичайните резултати.

Защо се случва така? В търговските организации планирането, комуникацията и проследяването на цели отнема огромна част от времето на всички членове на екипа, както и ръководителите са ту в ролята на поставящи цели, ту в ролята на изпълнители, затова тази тема ни се стори много полезна.

Сигурна съм, че и вие сте се питали същото. Ще ви очакваме, за да почерпим взаимно от опита си и да ви дадем възможни отговори.

Екатерина Робова

Управление на трудни ситуации с емоционална жилавост и майндфулнес.

Ползите от Уоркшопа

Задачата на уъркшопа: да ви представи идеи и конкретни техники как интелигентно да отговаряте на трудни емоционални ситуации чрез практикуване на една от компетенциите на емоционалната интелигентност- управлението на себе си и практиките на себе-осъзнатост (mindfulness).

Темите се водят от сертифицирани практици, съответно по емоционална интелигентност и майндфулнес. Ще ви представят есенцията на личните си опит и добри практики на клиентите си.

Програмата е подходяща за всеки лидер.

Език: български

14:00 – 15:30ч.

Майндфулнес: как да бъдеш успешен и наистина да го усетиш

Този уъркшоп за практически умения ще запознае участниците с начини, по които човек би могъл да се саморазвива и да работи добре в кризисни времена на промяна.

Вижте повече

Този уъркшоп за практически умения ще запознае участниците с начини, по които човек би могъл да се саморазвива и да работи добре в кризисни времена на промяна. Хората с най-успешна кариера много често изпитват и огромен натиск и напрежение да са винаги в крак с високите скорости и
отговорностите на позицията си и факторите, които ги правят печеливши, са същите, които често ги притискат. Въпреки особеностите на съвременния VUCA свят (променлив, несигурен, със сложни взаимоотношения, неясен и объркващ), човек има способността да се саморазвива и да постигне спокойствие пред всякакви трудности, увереност в силите си, яснота – там, където е невъзможно да я види. Можем да станем VUCA устойчиви когато практикуваме Майндфулнес. Този уъркшоп ще ви даде пространство не само да опитате практики от Майндфулнес, възприети в ежедневието на организации като Google, SAP, Microsoft, Apple, но и да започнем дискусия за новия вид лидер – осъзнатия лидер.

Станислава Запрянова-Кинг
16:00 – 17:30ч.

Емоционално жилавият лидер: Как да превърнем предизвикателството в успех.

Основната цел на темата в уъркшопа е да снабди участниците с идеи и практики как да бъдат устойчиви в емоционално трудни и силно стресови ситуации и как да се справят в новата реалност подсилвайки своята емоционална жилавост.

Вижте повече

Упраление на себе си е емоционално интелигентна лидерска компетенция и се отнася до управление на собственото настроение и емоции, време и поведение и непрекъснато подобряване на себе си.

Емоционалната жилавост е умението да се адаптираме към стреса, неизбежните промени и зпололучия. Определя се като способността да „отскочим“ от негативното преживяване обратно към нормалното си състояние на функциониране. Особено важно умение за ръководителите, за да изграждат благоприятен работен климат на доверие, улесняват жилавостта и благосъстоянието на своите екипи, превръщайки предизвикателствата в нови възможности.

Ани Сиракова

Управление и изграждане на екипи с емоционална интелигентност

Ползите от Уоркшопа

Eмоционалната интелигентност както на лидера, така и на екипа е фактор на успеха в днешния свят. Емоционалната интелигентност на работното място е набор от компетенции, състоящи се от наблюдаеми поведения. Тя може и трябва да се развива. Задачата на този уъркшоп и да осигури на лидерите концепции и инструменти за повишаване на тяхната лична емооционална интелигентност в лидерската им роля и за изграждане на емоционално интелигентни екипи. Съдържанието на темите е основано на модела за емоционална интелигентност на Дженос. И двамата фасилитатори са сертифицирани практици по емоционална интелигентност от Дженос.

Програмата е най-полезна за лидери на екипи, също и ръководители на проекти.

Езици: български (тема 1) и английски (тема 2)

14:00 – 15:30ч.

Емоционално интелигентният лидер

Този уъркшоп за практически умения ще запознае участниците с начини, по които човек би могъл да се саморазвива и да работи добре в кризисни времена на промяна.

Вижте повече

Този уъркшоп за практически умения ще запознае участниците с начини, по които човек би могъл да се саморазвива и да работи добре в кризисни времена на промяна. Хората с най-успешна кариера много често изпитват и огромен натиск и напрежение да са винаги в крак с високите скорости и
отговорностите на позицията си и факторите, които ги правят печеливши, са същите, които често ги притискат. Въпреки особеностите на съвременния VUCA свят (променлив, несигурен, със сложни взаимоотношения, неясен и объркващ), човек има способността да се саморазвива и да постигне спокойствие пред всякакви трудности, увереност в силите си, яснота – там, където е невъзможно да я види. Можем да станем VUCA устойчиви когато практикуваме Майндфулнес. Този уъркшоп ще ви даде пространство не само да опитате практики от Майндфулнес, възприети в ежедневието на организации като Google, SAP, Microsoft, Apple, но и да започнем дискусия за новия вид лидер – осъзнатия лидер.

Станислава Запрянова-Кинг
16:00 – 17:30ч.

Изграждане на емоционално интелигентни екипи

В днешния свят на „правя повече с по-малко“, където непрекъснатата промяна е норма, а ефективното сътрудничество е от съществено значение, лидерите са в основата на успеха на организацията си.

Вижте повече

Но как емоционалната интелигентност може да ви помогне като лидер да постигнете по-добри резултати?

Изследванията са доказали, че емоционалната интелигентност на лидера е от ключово значение за способността му да управлява емоциите у другите, така че да постига високи резултати и ангажираност на служителите.

По време на тази сесия ще подобрите разбирането си за емоциите и емоционалната интелигентност. Освен това ще се запознаете с инструменти и техники за прилагане на емоционална интелигентност в лидерството, за да повишите своята ефективност като лидер.

Само емоционално интелигентните лидери създават високо производителни, емоционално интелигентни екипи.

Детелина Василева

Повече за контекста, в който разглеждаме емоционалната интелигентност и тезите на водещите ще намерите в темата Емоционална интелигентност в страницата Публикации.

Прочетете интервютата на водещите, за да изберете своя уъркшоп, в рубриката Водещите разговарят за …

С ПОДКРЕПАТА НА

ЦЕНИ И УСЛОВИЯ

Присъствено участие

Цената за присъствено участие включва:
 • Комплект материали в стилна папка, включващи и презентациите на лекторите и фасилитаторите
 • Участие в първата част
 • Кафе паузи и обяд и работен коктейл
 • Електронната книга на Дейрик МакКан “Leadership Charisma“, бестселър на Амазон.
 • Участие в избрания от вас уъркшоп във втората и допълнителните материали към него (за участие в цялата програма)
 • Работен коктейл в края на програмата (за участие в цялата програма)
 • Стриймване на записите от съответните части

Онлайн участие

Цената за онлайн участие включва:
 • Онлайн участие в реално време в модерирана група
 • Стриймване на записите от първата част
 • Презентациите в електронен формат
Отстъпки
 • 10% за участници в минали лидерски акселератори

Отстъпки за група участници от една компания независимо от вида на участие:

 • 3% за от 2-до 4 участника
 • 10% за от 5 – до 7 участника
 • 15% за 8 и повече участника

Цените са посочени без ДДС.

Свържете се

Ние винаги сме на линия и разположение. Очакваме вашите въпроси. Не се колебайте да ни пишете или да се свържетe с нас.

– Екипът на Лидерски акселератори

Абонирайте се

Абонирайте се

за нашите публикации и информация за предстоящи събития

Група

Вие се абонирахте успешно